Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010

Όταν η Απαξίωση γίνεται μορφή αγώνα, όπως στις πρόσφατες εκλογές, τότε η ελπίδα για καλύτερο αύριο περιορίζεται στο ελάχιστο. Ο Λαός κατά 60 % και πλέον, με αυτόν τον τρόπο, είπε όχι στην κοροϊδία, όχι στα ψέματα, όχι στους πολιτικούς, όχι στο πολιτικοοικονομικό σύστημα.
Τα δυο κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μοιράστηκαν, μισό- μισό το 35 -40% των ψήφων, και όμως είναι ευχαριστημένοι, διατυπώνοντας τα οφέλη τους με τον δικό τους τρόπο, απαξιώνοντας κι αυτοί με την σειρά τους τον Λαό
Για την <<σιωπηρά πλειοψηφία>> δεν κάνουν κουβέντα. Κάποτε ήταν η μοναδική τους απάντηση σε κάθε διαμαρτυρία. Ο κ. Πάγκαλος και η κ. Παπακώστα αποκάλεσαν ηλίθιους όσους στις Ευρωεκλογές του 2009 απείχαν αυτών. Σ αυτές δεν είπαν τίποτα.
Σοφά έπραξε ο Λαός που δεν άσκησε άλλες μορφές πάλης, περισσότερο δυναμικές, γιατί το αποτέλεσμα από μια δυναμική σύγκρουση θα ήταν οδυνηρό, χωρίς ηγεσία και εναλλακτική πρόταση. Η κατακερματισμένη αριστερά, που από αυτήν περιμένουμε την πρόταση, δεν τολμά να βροντοφωνάξει ΟΧΙ στο πολιτικοοικονομικό αυτό σύστημα που με μαθηματική ακρίβεια, όταν βγούμε από την κρίση, πάλι εδώ θα μας οδηγήσει.
Ο λόγος τους περιορίζεται σε βελτιώσεις του συστήματος.
Ας μας εξηγήσει κάποιος, γιατί ενώ λένε πως δανειζόμαστε από κάποια κράτη, το ύψος του επιτοκίου το καθορίζουν κάποιες τράπεζες. Μήπως μας δανείζουν οι τράπεζες και τα κράτη μπαίνουν μόνο σαν εγγυητές; Γιατί τις ζημιές των τραπεζών τις πληρώνουμε εμείς;
Αυτές τις επιχειρήσεις θέλουν να σώσουν. Ας μας βοηθήσουν οι διανοούμενοι και οι σοφοί του τόπου να το κατανοήσουμε. Έτσι οι ευθύνες θα μοιραστούν μέσα στην κοινωνία πιο δίκαια.