Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΑΠΕΤΥΧΕ , ΑΛΛΑ ΟΙ ΛΑΟΙ



Σήμερα που τα θλιβερά γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο με τέτοια συχνότητα, χωρίς να αφήνουν κανένα χρονικό κενό μεταξύ τους, η υποκρισία, το ψέμα, η ωμότητα και η βία, δέθηκαν άρρηκτα μεταξύ τους, για να γίνουν το κύριο εργαλείο στα χέρια των ισχυρών. Σ αυτό το έργο τους, βρίσκουν συνεργάτες ορισμένους καλοπληρωμένους <δημοσιογράφους> που έγιναν μόνο σχολιαστές, παρακάμπτοντας την ιδιότητά τους.


Αυτοί οι άνθρωποι, με τα εμετικά κροκοδείλια δάκρυά τους, και με τις αναλύσεις που κάνουν, γίνονται οι κύριοι προπαγανδιστές της διαιώνισης του συστήματος. Τα έχω μαζί τους γιατί αυτοί βρίσκονται ανάμεσα στο Λαό και τους πολιτικούς. Πολύ ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος για τους χαμηλοσυνταξιούχους και μισθωτούς. Να τους θυμίσω πως το 20% του Ελληνικού λαού ζει, για δεκαετίες ολόκληρες, σε καθεστώς οικονομικής κρίσης.


Κρίση σημαίνει ανατροπή, και σ αυτό το κομμάτι του λαού δεν έγινε ανατροπή, απλά χειροτέρεψε η ζωή τους. Η κρίση χτύπησε αυτούς που έχασαν τη δουλειά τους και εκείνους που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους. Στην Μύκονο θα συνεχίζονται τα πάρτι, και στη Σαντορίνη οι γάμοι των αστών. Όχι πως δεν υπάρχει κρίση, απλά τώρα την βιώνουν κι άλλοι συμπολίτες μας. Αυτοί οι «πονόψυχοι» πολιτικοί και δημοσιογράφοι θα πρέπει, αντί να ρίχνουν ψεύτικα δάκρυα, ας θυμηθούν πως όταν το 20% του Ελληνικού λαού πεινούσε, 600 δις ευρώ αποταμιεύτηκαν σε Ελβετικές τράπεζες από συμπατριώτες μας.


Σήμερα έπιασε ο πόνος τους «φιλειρηνικούς» ηγέτες με αρχηγό τον Ομπάμα και τρέχουν να σώσουν τον πραγματικά βασανιζόμενο και αδικημένο λαό της Λιβύης. Τα 43 εκατομμύρια του Αμερικανικού λαού που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας δεν είναι αδικημένοι όπως οι Λίβυοι; Οι εξαθλιωμένοι μετανάστες στη χώρα μας δεν είναι αδικημένοι; Γιατί δεν εφαρμόζουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ κατά των Τουρκοκυπρίων, και άλλων κρατών που καταπιέζουν τους λαούς τους; Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Στο επίκεντρο δεν είναι ο άνθρωπος αλλά τα οικονομικά συμφέροντα. Τα υποκριτικά παιχνίδια του συμβουλίου ασφαλείας δε θα αργήσει η ώρα, που οι λαοί θα τα αγνοήσουν.


Παραδέχονται, πως έγιναν λάθη στο παρελθόν χωρίς να αλλάξουν κάτι. Το σύστημα που υπηρετούν δε θεωρούν πως απέτυχε. Θεωρούν φυσιολογικό και νόμιμο να κερδίζουν ορισμένοι και να εξάγουν τα κέρδη τους στις χώρες που θέλουν. Συμφωνώ πως δεν απέτυχε. Το οικονομικό μας σύστημα πάντοτε έτσι ήταν. Στηρίζεται στην κοινωνική ανισότητα και τη συσσώρευση του κεφαλαίου σε λίγα χέρια. Δυστυχώς, οι λαοί απέτυχαν να αντικαταστήσουν το σύστημα αυτό με κάποιο άλλο.